melisokomeia

 

Σεμινάριο Μελισσοκομίας για Αρχάριους και Νέους Μελισσοκόμους

beelife
   Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση βασικών αρχών και τεχνικών της μελισσοκομίας.

Τα  μαθήματα είναι επαγγελματικού επιπέδου και καλύπτουν όλο το φάσμα της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής, της παραγωγής μελισσοκομικών προϊόντων, της προστασίας των σμηνών από ασθένειες και εχθρούς, την οργάνωση και διαχείριση μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων.

 

Το σεμινάριο Απευθύνεται

Σε όσους θέλουν να αναπτύξουν την μελισσοκομία σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο με σκοπό την επιχειρηματική παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων

 

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το σεμινάριο διαρκεί 15 ώρες

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν προϋποθέτει ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο και απευθύνεται και σε αρχάριους.

 

Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Ανατομία της μέλισσας
  • Κοινωνικός πολυμορφισμός και κατανομή της εργασίας
  • Ετήσια εξέλιξη του πληθυσμού
  • Φυλές
  • Το μελισσοκομείο
  • Ο εξοπλισμός
  • Εποχιακοί μελισσοκομικοί χειρισμοί
  • Βασιλοτροφία
  • Το μέλι και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας
  • Ασθένειες

 

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Το Σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη, το θεωρητικό ( αίθουσα 10 ώρες – Ιωάννινα ) και το πρακτικό (στο μελισσοκομείο 5 ώρες).

Η παράδοση των μαθημάτων πραγματοποιείται με σύγχρονα Οπτικοακουστικά Μέσα και εστιάζει στα πρακτικά θέματα του αντικειμένου.

 

Έντυπο Υλικό

Σημειώσεις Εισηγητή.

Σχόλια – Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές.

 

Εισηγητής

Απόστολος Παππάς, πτυχιούχος Γεωπονίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εισηγητής Μελισσοκομίας πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ με πολυετή εμπειρία στο τομέα της Μελισσοκομίας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 3 ημέρες. Οι 2 πρώτες πραγματοποιούνται στην αίθουσα και η τρίτη ημέρα στο χώρο του μελισσοκομείου.

Δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας κάνοντας την εγγραφή σας στο πρόγραμμα

 

Σεμινάριο Βασιλοτροφίας και Βασιλικού Πολτού

 

   Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσης για την πλήρη διαδικασία της Βασιλοτροφίας και της παραγωγής Βασιλικού Πολτού.

Τα  μαθήματα είναι επαγγελματικού επιπέδου και καλύπτουν όλο το φάσμα των ορθών πρακτικών παραγωγής βασιλισσών και βασιλικού πολτού.
Το σεμινάριο Απευθύνεται

Σε αρχάριους και έμπειρους μελισσοκόμους που θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Βασιλοτροφία και της παραγωγή Βασιλικού Πολτού.

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το σεμινάριο διαρκεί  5 ώρες

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει την ύπαρξη βασικών γνώσεων και αρχών της μελισσοκομίας.
Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Κλασική Μέθοδος Βασιλοτροφίας:
    • Δημιουργία μελισσιών έναρξης και αποπεράτωσης
    • Εμβολιασμός Βασιλοκελιών
    • Δημιουργία κυψελιδίων σύζευξης (παραφυάδων)
  • Παραγωγή και συλλογή Βασιλικού Πολτού
  • Πρακτική και διαδικασία παραγωγής Βασιλισσών

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Το Σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη, το θεωρητικό  και το πρακτικό και θα διεξαχθεί στο χώρο των μελισσοκομικών εγκαταστάσεων.

Η παράδοση των μαθημάτων πραγματοποιείται με σύγχρονα Οπτικοακουστικά Μέσα και εστιάζει στα πρακτικά θέματα του αντικειμένου.

 

Σχόλια – Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές.

 

Εισηγητής

Απόστολος Παππάς, πτυχιούχος Γεωπονίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εισηγητής Μελισσοκομίας πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ με πολυετή εμπειρία στο τομέα της Μελισσοκομίας.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 1 ημέρα και είναι προγραμματίζεται σε τακτά διαστήματα.

Δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας κάνοντας την εγγραφή σας στο πρόγραμμα

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Συμβούλων Εκπαίδευσης του Ομίλου Orange.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ:  26510 67888, [email protected]