20 Ιούλ

slide-koin-INSIDE

Η νέα κοινωφελής εργασία θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ ενώ θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας. 5.000 άτομα θα τοποθετηθούν στις Περιφέρειες, 24.986 θα τοποθετηθούν σε 276 Δήμους και 450 σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Oι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο oaed.gr.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Μοριοδότηση

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονταν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

  1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
  2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
  3. Την αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω
  4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
  5. Την ηλικία
  6. Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων
  7. Τον αριθμό του προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
  8. Την εντοπιότητα με βάση την έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου
  9. Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

 

Ενδεικτικά οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής:

Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

Πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης για τους συμμετέχοντες στην Κοινωφελή Εργασία.

Το Κε.Δι.Βι.Μ. 2 ORANGE πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π συμμετέχει στα αντίστοιχα προγράμματα ( training voucher) ως πάροχος κατάρτισης προσφέροντες ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Ωφελούμενοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο παραπάνω Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, οι οποίοι τελικά θα τοποθετηθούν σε θέσεις απασχόλησης ΚΑΙ θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης κατά την αρχική τους δήλωση στον ΟΑΕΔ.

Η κατάρτιση θα παρέχεται μία έως δύο φορές την εβδομάδα εντός ωραρίου εργασίας των ωφελουμένων, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται στο Δήμο στον οποίο έχουν επιλεγεί.

Μετά το πέρας του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν, σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που απέκτησαν μέσω Αναγνωρισμένου Φορέα Πιστοποίησης.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Συμβούλων Απασχόλησης του Ομίλου Orange.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ:  26510 67888, info@iek-orange.gr